toppbilde besok

Raskiftet Besøkssenter

Prosessen med utbygging av Raskiftet Vindkraftverk startet allerede i 2010, og siden da har saken engasjert lokalbefolkningen og de berørte kommunene Trysil og Åmot. Det ble iverksatt underskriftskampanjer både for og imot utbyggingen. Av erfaring vet vi at slike utbygginger vekker interesse langt utenfor utbyggingskommunene.

 

Raskiftet Besøkssenter åpner dørene

Søre Osen grendeutvalg ønsker å legge til rette for at alle som vil besøke vindkraftverket får en god informasjon om prosessen og hvordan den ble håndtert og mottatt av alle berørte parter - og har derfor etablert Raskiftet Besøkssenter på Søre Osen Samfunnshus, som offisielt blir åpnet 1.mars 2018. Vi tar i mot både de som er interessert ut fra faglige forutsetninger og rene «turister» som ønsker nærmere informasjon om vindkraftverket.

 

Om utstillingen 

Besøkssenteret i Søre Osen samfunnshus har montert en egen utstilling som forteller om prosessen fram til vindkraftverket står ferdig i 2019.Dere får presentert fakta om de 31 vindturbinenne som bygges, hvor mye kraft de leverer, konsekvensutredningene som ble utarbeidet, kommunenes håndtering av saken, avtaler mellom kommunene og utbygger og avbøtende tiltak. Besøkssenteret har knyttet til seg tidligere ordfører i Trysil, Ole Martin Norderhaug, som deltok i hele prosessen fra de første planene ble lansert i 2010 fram til beslutningen om utbygging ble fattet. Norderhaug vil orientere om prosessen og også guide inn i utbyggingsområdet når det er mulig.

 

Guidet tur inn i vindmølleparken

Opplev vindmøllene på nært hold!

Vi tilbyr dere en tur inn i vindkraftparken i forbindelse med din gruppes besøk hos oss.

 

Bespisning og transport

Besøkssenteret tilbyr også å ordne med transport for større og mindre grupper, samt servering av mat i forbindelse med deres gruppebesøk

 

Priser

Spørsmål?

Vennligst fyll inn navn
Vennligst fyll inn telefonnummer
Vennligst fyll inn e-post E-postadressen ser ut til å være feil?
Hva kan vi hjelpe deg med?

Her finner du oss

Besøkssenteret

Besøkssenteret er nå stengt. For sommeren 2020 vil det allikevel være mulig å gjøre avtale om et besøk, mot forhåndsavtale. Det må være minimum 10 stk pr gruppe.

Adresse

 Raskiftet Besøkssenter
2428, Søre Osen

+47 474 64 671
kontakt@raskiftet.no